16 ÀREA C. SOCIALS

LES CIÈNCIES SOCIALS

Són eines per conèixer i aprendre com és la nostra societat, és a dir, com som nosaltres; i alhora com hem arribat a ser així, des deIs nostres orígens fins avui. Les Ciències Socials ens ajuden a reflexionar sobre el present, tan variat en l’espai -Geografia- i sobre el passat, tan divers en el temps -Història-.

Convé no oblidar que alIò que avui som és el resultat del que vam ser ahir i depenent, en gran part, del lloc on vam ser i som. El passat, el present i l’espai de l’home s’expliquen mútuament. Tan sols el futur resta obert i és a les nostres mans.

Quina gran part del nostre present és deguda a la Història i quina gran part d’aquesta és deutora de la Geografia! Però, tot i reconèixer-nos hereus del passat, no en som esclaus. És bo aprendre dels errors per tal de no repetir-los, i dels encerts, per tal d’emular-los. I també, ja que inexorablement hem de viure en aquest medi natural, que és l’únic que tenim, bo serà que el coneguem i aprenguem a usar-lo en benefici de tots i a conservar-lo per a les generacions venidores.

Enllaç al Sites de C. Socials: fes clic aquí
Comments